Gelegaliseerde vertaling

€ 5,- korting?

Kortingscode: KORTING

beëdigde vertalingen

Bestellen

apostilles & legalisaties

Gelegaliseerde vertaling: wat is het?

Een gelegaliseerde vertaling is een vertaling van een officieel document die is voorzien van een legalisatie of apostille. Dit houdt in dat de handtekening en/of stempel van de vertaler officieel zijn bekrachtigd door een bevoegde instantie. Hierdoor wordt de vertaling rechtsgeldig en bruikbaar voor officiële doeleinden in het buitenland.

Als professioneel vertaalbureau begrijpen wij bij Ecrivus Multimedia hoe belangrijk een gelegaliseerde vertaling kan zijn, en daarom bieden wij deze dienst aan onze klanten aan.

De juridische betekenis van gelegaliseerde vertaling

Een gelegaliseerde vertaling heeft juridische waarde omdat het document officieel is bekrachtigd door de bevoegde instantie. Dit betekent dat het document voldoet aan de eisen van de wet- en regelgeving in het land waar het document wordt gebruikt. Een gelegaliseerde vertaling is daarom essentieel voor juridische en officiële doeleinden in het buitenland.

Wanneer is een gelegaliseerde vertaling nodig?

Een gelegaliseerde vertaling is nodig wanneer een officieel document, zoals een geboorteakte, huwelijksakte, diploma of contract, wordt gebruikt in een ander land. Dit kan zijn voor immigratie- of visumdoeleinden, het afsluiten van een zakelijke overeenkomst of het studeren in het buitenland. Een gelegaliseerde vertaling is ook nodig wanneer een document wordt gebruikt bij een rechtszaak in het buitenland.

Welke documenten vereisen een gelegaliseerde vertaling?

Bij Ecrivus Multimedia vertalen wij verschillende soorten officiële documenten, zoals:

Wij vertalen o.a. van en naar diverse talen, zoals Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans en Portugees.

Hoe wordt een gelegaliseerde vertaling gemaakt?

Een gelegaliseerde vertaling wordt gemaakt door een beëdigd vertaler. Bij Ecrivus Multimedia werken wij uitsluitend met beëdigde vertalers die zijn ingeschreven bij de rechtbank. De vertaling wordt vervolgens voorzien van een handtekening en stempel van de vertaler. Daarna wordt de handtekening en/of stempel bekrachtigd door een bevoegde instantie, zoals de rechtbank, het ministerie van Buitenlandse Zaken of de ambassade.

Waarom is een gelegaliseerde vertaling belangrijk?

Een gelegaliseerde vertaling is belangrijk omdat het document officieel wordt bekrachtigd. Hierdoor voldoet het document aan de eisen van de wet- en regelgeving in het land waar het document wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het document rechtsgeldig is en gebruikt kan worden voor officiële doeleinden in het buitenland. Een gelegaliseerde vertaling kan ook voorkomen dat het document wordt geweigerd of nietig wordt verklaard.

Verschil tussen een gelegaliseerde en een beëdigde vertaling

Een gelegaliseerde vertaling is een vertaling van een officieel document die is voorzien van een legalisatie of apostille. Een beëdigde vertaling is een vertaling waarbij de vertaler een verklaring aflegt bij de rechtbank dat de vertaling een getrouwe weergave is van het originele document. Een beëdigde vertaling kan in sommige gevallen voldoende zijn, maar voor officiële doeleinden in het buitenland is vaak een gelegaliseerde vertaling vereist.

Wat zijn de kosten van een gelegaliseerde vertaling?

De kosten van een gelegaliseerde vertaling zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de taalcombinatie, het type document en het aantal pagina's van het document. Bij Ecrivus Multimedia hanteren wij transparante tarieven en kunt u eenvoudig direct bestellen in onze webshop. U kunt hierbij rekenen op een scherp geprijsde en kwalitatieve dienstverlening met uitstekende klantenservice.

Hoe lang duurt het om een gelegaliseerde vertaling te krijgen?

De doorlooptijd van een gelegaliseerde vertaling is afhankelijk van verschillende factoren, maar veruit de meeste documenten kunnen binnen 5-6 werkdagen worden verzonden per aangetekende post. Bij Ecrivus Multimedia streven wij er altijd naar om onze klanten zo snel mogelijk te voorzien van een gelegaliseerde vertaling. U kunt altijd contact met ons opnemen voor specifieke vragen over de doorlooptijd van uw vertaling.

Waar vind ik een betrouwbare gelegaliseerde vertaler?

Een betrouwbare gelegaliseerde vertaler kunt u vinden bij Ecrivus Multimedia. Wij werken uitsluitend met beëdigde vertalers die zijn ingeschreven bij de rechtbank en beschikken over de benodigde kennis en ervaring. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het legaliseren van vertalingen en beschikken wij over de benodigde kennis over de verschillende wet- en regelgevingen in diverse landen. Bij Ecrivus Multimedia kunt u rekenen op een betrouwbare, kwalitatieve en snelle dienstverlening.

Ecrivus Multimedia is uw betrouwbare partner voor gelegaliseerde vertalingen. Wij begrijpen hoe belangrijk een gelegaliseerde vertaling kan zijn en bieden daarom een betrouwbare, kwalitatieve en snelle dienstverlening aan. Of het nu gaat om een geboorteakte, huwelijksakte, diploma of contract, wij vertalen uw documenten nauwkeurig en voorzien deze van een officiële legalisatie of apostille. Neem gerust contact met ons op voor een offerte op maat of specifieke vragen over onze dienstverlening.

Chat openen
1
Vraag? Chat met ons via WhatsApp!
Hallo! 👋
Heb je een vraag over Gelegaliseerde vertaling?
Stuur ons een WhatsApp-bericht!