Een beëdigde vertaling is een vertaling die is uitgevoerd door een beëdigd vertaler. De vertaling wordt voorzien van een stempel en handtekening van de vertaler, die hiermee verklaart dat de vertaling volledig en juist is. Dit maakt het document rechtsgeldig voor gebruik bij (inter)nationale instanties en overheden.

Informatie over onze levertijden en verzending kunt u teruglezen op deze pagina. De tijd die nodig is om een beëdigde vertaling te maken, is afhankelijk van de lengte en complexiteit van het document. Over het algemeen duurt het 5-6 werkdagen.

Nee, dat is niet nodig. Wij werken bij voorkeur met digitale kopieën. Tijdens de bestelling via onze webshop kunt u de bestanden die u wilt laten vertalen uploaden. Heeft u een scanner? Maak dan een scan van de documenten en upload de .jpg of .pdf-documenten. Heeft u geen scanner, maar wel een smartphone/tablet? Maak dan goede foto’s van de documenten die u wilt laten vertalen. Tip: let hierbij op een goede belichting, dat alle tekst goed leesbaar is en dat snijd de foto bij zodat alleen het document in beeld is.

Wij vertalen (onbeëdigd) naar meer dan 225 talen. Beëdigde vertalingen leveren wij in circa 100 talencombinaties. Deze talen vindt u in een lijst op de productpagina (drop-down menu). Staat de talencombinatie die u nodig heeft er niet bij? Dan is de kans groot dat wij u toch kunnen helpen met de beëdigde vertaling. Mail naar en wij helpen u graag verder.

Ja, op de dag van verzending sturen wij u een e-mail met de track- en trace-link. Wij verzenden alle beëdigde vertalingen met aangetekende post via PostNL.

De actuele prijzen van onze (beëdigde) vertalingen zijn zichtbaar op de productpagina’s. Wilt u een op maat gemaakte offerte aanvragen? Mail dan uw documenten en verzoek naar . Dit is gratis en vrijblijvend. De kosten voor een beëdigde vertaling zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal pagina’s, de taalcombinatie en aanvullende opties zoals spoed, een digitaal exemplaar of een apostille/legalisatie. Bij Ecrivus Multimedia kunt u de prijzen zelf berekenen in onze webshop.

Ja! Voor meer informatie over onze legalisatie- en apostilleservice, verwijzen wij u graag naar deze pagina.

Dat is geen enkel probleem. U kunt de documenten die u wilt laten vertalen inscannen met een app op uw smartphone of tablet (CamScanner). Zie ons artikel hierover voor meer informatie.

Of u uw beëdigde vertaling moet laten voorzien van een apostille of legalisatie hangt af van het land waar het document gebruikt zal worden. Sommige landen eisen namelijk dat een beëdigde vertaling gelegaliseerd wordt met een apostille of een legalisatie door de betreffende instantie in het land waar de vertaling is gemaakt. Het is daarom belangrijk om na te gaan welke vereisten gelden in het betreffende land. Als u hierover twijfelt, kunt u het beste contact opnemen met de instantie of ambassade van het betreffende land voor meer informatie. Onze klantenservice kan je ook helpen bij het beantwoorden van vragen over dit onderwerp.

Ja, bij Ecrivus Multimedia bieden we ook spoedvertalingen aan. Selecteer de optie spoed tijdens het bestelproces en wij geven uw vertaling extra prioriteit.

Wij verzenden alle beëdigde vertalingen standaard per aangetekende post. Zendingen binnen Nederland via PostNL, zendingen naar het buitenland via PostNL of DHL Express. U kunt tevens als optie aanvinken tijdens het bestelproces dat u een digitaal exemplaar wilt ontvangen. Dan ontvangt u tevens per e-mail een scan van de beëdigde vertaling. Dit is vaak handig om de documenten alvast digitaal vooruit te sturen aan bijvoorbeeld de notaris, advocaat of instantie in het buitenland.

Nee, beëdigde vertalingen zijn gebonden aan regels en wetten. Latere aanpassingen aan beëdigde vertalingen maakt het document ongeldig. Voer daarom niet zelf wijzigingen door aan beëdigde vertalingen, maar neem eerst contact met ons op. Indien u een wijziging wilt laten doorvoeren, dan zal onze beëdigd vertaler de wijziging doorvoeren, het document opnieuw samenstellen en beëdigen.

Ja, wij bieden ook tolkdiensten aan. Neem contact met ons op via het offerteformulier voor meer informatie.

Een apostille is een stempel die door een daartoe bevoegde instantie, veelal de rechtbank, wordt afgegeven om te bevestigen dat een document rechtsgeldig is en gebruikt kan worden in het buitenland. Hiermee wordt de handtekening van de beëdigd vertaler gelegaliseerd en voor echt verklaard.

Ja, het is mogelijk om uw beëdigde vertaling online te bestellen bij Ecrivus Multimedia. Onze webshop biedt een gemakkelijk bestelproces waar u eenvoudig uw documenten kunt uploaden en de gewenste opties kunt selecteren, zoals de gewenste talencombinatie, de levertijd en de optie voor een digitaal exemplaar. Daarnaast kunt u bij het bestellen van uw beëdigde vertaling ook selecteren of u een apostille nodig heeft en deze direct meebestellen. Na de bestelling kunt u veilig betalen via iDEAL en zullen wij uw documenten zo snel mogelijk vertalen en verzenden.

Er zijn diverse soorten officiële documenten die beëdigd moeten worden vertaald, afhankelijk van het land waarvoor de vertaling bedoeld is. Enkele voorbeelden zijn geboorteaktes, huwelijksaktes, diploma’s, uittreksels uit het bevolkingsregister, notariële akten, vonnissen en arbeidscontracten. Ook documenten zoals medische verklaringen, verblijfsvergunningen en identiteitsbewijzen moeten vaak beëdigd vertaald worden. Het is belangrijk om vooraf te controleren welke documenten in uw specifieke situatie beëdigd vertaald dienen te worden, omdat dit kan variëren per land en situatie. Bij Ecrivus Multimedia kunt u terecht voor beëdigde vertalingen van een breed scala aan documenten.

Ja, wij verzenden wereldwijd met PostNL of DHL Express. De verzendkosten kunnen variëren afhankelijk van het land van bestemming, maar deze worden getoond tijdens het afrekenproces. We versturen alle pakketten altijd met track en trace en aangetekend zodat u de verzending kunt volgen en persoonlijk in ontvangst kunt nemen.