Wat is een beëdigde vertaling?

Een beëdigde vertaling is een officiële, rechtsgeldige vertaling van een formeel document die uitsluitend door een beëdigd vertaler mag worden vertaald. Een beëdigd vertaler is altijd beëdigd door een Nederlandse rechtbank en staat tevens bij één of meerdere rechtbanken in Nederland geregistreerd.

Wanneer heeft u een beëdigde vertaling nodig?

Een beëdigde vertaling heeft u nodig voor documenten die voor officiële instanties (zowel in Nederland als het buitenland) in een andere taal vertaald dienen te worden. Meestal wordt u door de instantie zelf op de hoogte gebracht of de vertaling van uw officiële document al dan niet beëdigd dient te worden.

Twijfels over wel of geen beëdiging? Vraag het hier!

Voorbeelden van documenten waarvoor vrijwel altijd een officiële beëdigde vertaling wordt vereist:

Hoe ziet een beëdigde vertaling eruit?

Wanneer u bij ons een beëdigde vertaling bestelt, ontvangt u per (aangetekende) brievenpost een samengebonden pakketje bestaande uit 3 onderdelen:

 1. Het origineel: dit wordt ook wel de uitgangstekst of brontekst genoemd. Het origineel dient u bij uw bestelling in onze webshop d.m.v. een goed belichte scan of bijgesneden foto met uw smartphone/tablet te uploaden.
 2. De beëdigde vertaling: de beëdigde vertaling wordt aan het origineel gehecht en is voorzien van een legalisatiestempel of apostille (indien besteld) en een handtekening van de beëdigde vertaler. Het vertaalde document heeft dezelfde juridische waarde als het origineel.
 3. De officiële verklaring van de beëdigd vertaler: in deze verklaring, voorzien van handtekening, ambtsstempel en datum, verklaart de beëdigde vertaler dat de vertaling een waarheidsgetrouwe weergave vormt van het origineel.

Bovenstaande 3 onderdelen worden fraudebestendig samengebonden tot één pakketje.

Apostilles en legalisaties

Soms vereisen instanties een extra zekerheid dat de handtekening op de beëdigde vertaling ook daadwerkelijk van de betrokken beëdigde vertaler is. In dat geval kan een legalisatie of apostille worden aangevraagd. Zowel legalisaties als apostilles kunnen snel en eenvoudig worden besteld in onze webshop!

Waarom Ecrivus Multimedia?

   • Werkt uitsluitend met beëdigde vertalers ingeschreven in het Register beëdigde tolken en vertalers.
   • Werkt volgens de gedragscode voor tolken en vertalers in het kader van de Wet beëdigde tolken en vertalers.
   • Levert beëdigd vertaalde documenten die nationaal en internationaal worden erkend.
   • Uitgebreide expertise en ervaring op het gebied van beëdigde vertalingen, legalisaties en apostilles.
   • Snel en eenvoudig te bestellen in onze webshop, 100% betrouwbaar en altijd scherp geprijsd.

Nu beëdigde vertaling bestellen in webshop