What is a sworn translation?

€5 discount?

Discount code: KORTING

sworn translations

Ordering

apostilles & legalisations

What is a sworn translation?

Een beëdigde vertaling is een vertaling van een officieel document waarbij de vertaler verklaart dat de vertaling een waarheidsgetrouwe en nauwkeurige weergave is van het originele document. De statement wordt bevestigd door de handtekening van de vertaler en een officiële stempel. Een beëdigde vertaling is vereist voor bepaalde officiële documenten die in het buitenland worden gebruikt.

Wie kan een beëdigde vertaling maken?

Een beëdigde vertaling moet worden gedaan door een beëdigd vertaler. Dit is een vertaler die door de rechtbank is beëdigd en is ingeschreven in het officiële register voor beëdigde tolken en vertalers. Beëdigde vertalers hebben een eed afgelegd en zijn gebonden aan strikte kwaliteitseisen.

Wat houdt een beëdigde vertaling in?

Een beëdigde vertaling moet voldoen aan specifieke eisen. De vertaler moet de inhoud van het originele document letterlijk en nauwkeurig vertalen. Elke bijlage of zegel op het originele document moet ook worden vertaald. De vertaler moet een statement afleggen dat de vertaling waarheidsgetrouw en accuraat is en vervolgens ondertekenen en stempelen. Beëdigde vertalingen worden uitgevoerd op papier en kunnen worden gecertificeerd met een apostille of legalisation. Ecrivus Multimedia verzorgt deze apostille- en legalisatieservice.

Welke documenten hebben een beëdigde vertaling nodig?

Officiële documenten die in het buitenland worden gebruikt, vereisen vaak een beëdigde vertaling. Voorbeelden zijn geboorteakten, huwelijksakten, scheidingspapieren, huurcontracten, diploma's, certificate of inheritance, bank statement, Certificate of Good Conduct, Chamber of Commerce extract, medische verklaringen and grade lists. De vereisten variëren per land en instantie.

Hoe verloopt het proces van een beëdigde vertaling?

Het bestelproces voor een beëdigde vertaling in onze webshop is eenvoudig en efficiënt. Volg de onderstaande stappen om uw bestelling te plaatsen:

1. Ga naar onze webshop en selecteer “Beëdigde vertalingen” in het menu. Selecteer vervolgens het type document dat u graag wilt vertalen.
2. Upload het bestand dat u wilt laten vertalen door op “Bestand uploaden” te klikken en selecteer het bestand vanaf uw computer, tablet of smartphone. Indien u geen scan heeft van het document, kunt u ook foto's maken van het document en deze uploaden.
3. Selecteer de bron- en doeltaal voor uw vertaling en kies eventuele extra opties, zoals een digitaal exemplaar, apostille of spoedlevering.
4. Voeg de vertaling toe aan uw winkelwagen en klik op “Afrekenen”.
5. Vul uw factuur- en verzendgegevens in en kies de betaalmethode “iDEAL”.
6. Controleer uw bestelling en bevestig de betaling.

Na het voltooien van uw bestelling ontvangt u een e-mailbevestiging met de details van uw bestelling. Zodra we uw betaling hebben ontvangen, gaan onze beëdigde vertalers voor u aan de slag en ontvangt u de beëdigde vertaling binnen 5-6 werkdagen per aangetekende post. Als u specifieke vragen of verzoeken heeft, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice voor ondersteuning.

Wat zijn de kosten van een beëdigde vertaling?

De kosten van een beëdigde vertaling hangen af van het aantal pagina's van het document, de talencombinatie en of er een apostille of legalisation nodig is. U kunt de prijs direct berekenen in onze webshop.

Waarom is een beëdigde vertaling nodig?

Een beëdigde vertaling is nodig om de geldigheid van een officieel document in het buitenland te waarborgen. Het is vaak ook een vereiste voor immigratieprocedures, huwelijks- en adoptieprocedures en academische doeleinden. Een beëdigde vertaling geeft vertrouwen in de juistheid van de vertaling en verkleint de kans op misverstanden.

Wat is het verschil tussen een beëdigde en reguliere vertaling?

Een beëdigde vertaling verschilt van een reguliere vertaling doordat deze is voorzien van een handtekening en stempel van een beëdigd vertaler. Het verschil zit ook in de nauwkeurigheid en de zorgvuldigheid waarmee de vertaling wordt uitgevoerd en de rechtsgeldigheid.

Hoe herken je een geldige beëdigde vertaling?

Een geldige beëdigde vertaling heeft een handtekening en stempel van een beëdigd vertaler. Het document bevat een statement van de vertaler dat de vertaling een waarheidsgetrouwe en nauwkeurige weergave is van het originele document. Indien nodig is er ook een apostille of legalisation aangebracht.

Wat zijn de kwaliteitseisen voor een beëdigde vertaling?

Een beëdigde vertaler moet voldoen aan strikte kwaliteitseisen. De vertaling moet letterlijk en nauwkeurig zijn en elke bijlage en zegel op het originele document moet worden vertaald. De vertaler moet een statement afleggen dat de vertaling waarheidsgetrouw en accuraat is en vervolgens ondertekenen en stempelen.

Waar kan je een beëdigde vertaling aanvragen?

U kunt bij Ecrivus Multimedia terecht voor beëdigde vertalingen in vele talencombinaties. Bezoek hiervoor our webshop. Wij verzorgen desgewenst ook de legalisation of apostille van uw documenten.

Welke talen kunnen beëdigd worden vertaald?

Ecrivus Multimedia biedt beëdigde vertalingen aan in diverse talencombinaties, onder meer Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits, Portugees, Italiaans, Pools, Russisch, Arabisch en Chinees. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Een beëdigde vertaling is een officiële vertaling die vaak nodig is voor cruciale documenten die in het buitenland worden gebruikt. Het proces van het verkrijgen van een beëdigde vertaling kan echter verwarrend zijn. Hopelijk heeft dit artikel uitleg gegeven over wat een beëdigde vertaling is, wie het mag doen, welke documenten het nodig hebben en de kwaliteitseisen. Ecrivus Multimedia staat klaar om u te helpen met uw beëdigde vertalingen, inclusief legalisations and apostilles. Neem contact met ons op voor meer informatie.

[/col] [/row]

Popular documentsView all

(132)  59,00
(55)  59,00
(44)  49,00

Certified translations

Bank statement (sworn translation)

 49,00
 59,00
Open chat
1
Question? Chat with us on WhatsApp!
Hello 👋
Heb je een vraag over Wat is een beëdigde vertaling??
Send us a WhatsApp message!